Pojdi na glavno vsebino

Podpis bilateralne pogodbe s francosko kolektivno organizacijo CFC

Poslovodstvo SAZOR GIZ k.o. je 16.3.2018 podpisalo bilateralni sporazum s francosko kolektivno organizacijo CFC (Centre français pour l’exploitation du droit de copie), ki je v Franciji, tako kot SAZOR v Sloveniji, pooblaščena za zbiranje in delitev avtorskih honorarjev za dela na področju književnosti, znanosti in publicistike.

 

S podpisom tako imenovane B-pogodbe, katere standarde določa krovna mednarodna organizacija organizacij za pravice reproduciranja IFRRO  sta si kolektivni organizaciji potrdili izmenjavo svojih repertoarjev, ki ju sicer zastopata na podlagi zakona, pri čemer takšna izmenjava  ostaja nefinančne narave, zbrana sredstva torej ostajajo v matičnih državah.

 

Podpis pogodbe s francosko kolektivno organizacijo pomeni za SAZOR GIZ k.o. pomemben korak v mednarodnem delovanju, saj tudi formalno potrjuje veljavnost celotnega frankofonskega repertoarja s področja književnosti, znanosti in publicistike v Republiki Sloveniji.

 

Pogodbo sta v imenu SAZOR GIZ k.o. podpisala poslovodji Luka Novak in Rudi Zaman, v imenu CFC pa njegov direktor Phlippe Masseron. Na sestanku, ki je sledil podpisu, sta se predstavnika SAZOR GIZ k.o. z direktorico mednarodnih odnosov CFC Sandro Chastanet, ki je tudi članica upravnega odbora IFRRO, dogovorila tudi za intenzivnejše sodelovanje na področju izmenjave podatkov ter mednarodnih pobud v okviru zakonodaje EU, z direktorico CFC za izobraževanje in šolstvo Katio Labayle pa za izmenjavo podatkov in praks na področju uporabe pravice reproroduciranja v šolstvu, kjer ima CFC dolgoletne izkušnje.

 

SAZOR ima doslej sklenjene B-pogodbe z Avstrijo, Švico in Hrvaško, ki se jim s podpisom tega sporazuma pridružuje Francija, pripravljajo pa se tudi podpisi in sodelovanja z drugimi državami.


© 2017 - 2024 SAZOR GIZ k.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...