Pojdi na glavno vsebino

Udeležba SAZOR na konferenci IFRRO v Evropskem parlamentu

Udeležba SAZOR na konferenci IFRRO v Evropskem parlamentu o pomenu uravnoteženega sistema avtorskih pravic v izobraževanju

 

Na povabilo mednarodne federacije organizacij za pravice reproduciranja IFRRO se bo SAZOR GIZ k.o. udeležil konference o pomenu avtorsko varovanih vsebin v izobraževalnem sistemu, ki jo IFRRO organizira v okviru svoje sekcije “Content for Education”.

Na konferenci z naslovom “Vzdržne, raznolike, visokokvalitetne vsebine za izobraževanje v Evropi: pomen uravnoteženega sistema avtorskih pravic”, ki bo potekala v sredo, 26. septembra 2018 med 9.-11.30 v Evropskem parlamentu v Bruslju, bo kot eden od osrednjih govornikov v imenu organizacij za pravice reprodukcije nastopil tudi poslovodja SAZOR GIZ k.o. Luka Novak.

Na konferenci, ki bo pretehtavala predvsem vsebino in pomen 4. člena predloga direktive o urejanju avtorske pravice na enotnem digitalnem trgu (direktiva DSM), bo Luka Novak predstavil slovenski režim in zakonsko podlago varovanja avtorske pravice ter izkušnje sodelovanja kolektivnih organizacij z izobraževalnim sistemom.

V svojem predavanju se bo posebej posvetil pogledom SAZOR na izobraževalno izjemo za digitalno rabo pri “ponazoritvi pri pouku”, ki jo predvideva direktiva, ter pomenu direktive za avtorje in založnike, ki jih SAZOR zastopa.

Konferenca, ki je del priprav na trialog med evropskimi inštitucijami, v katerem se bo izrisala končna verzija direktive, in na kateri bodo poleg predstavnikov kolektivnih organizacij nastopili še predstavniki učiteljev, imetnikov in avtorskih organizacij s področja besede in slike, je namenjena predstavnikom Evropske komisije, poslancem v EP in njihovim svetovalcem ter stalnim predstavništvom držav članic.

Pomemben govornik na konferenci bo tudi John Degen, izvršni direktor pisateljskega združenja Kanade, ki bo predstavil nepričakovane posledice preširoko razumljene izjeme za uporabo varovanih del v izobraževanju v Kanadi.




© 2017 - 2024 SAZOR GIZ k.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...