Pojdi na glavno vsebino

Uporabniki

Združenje SAZOR GIZ k.o. kolektivna organizacija, ki z uporabniki avtorskih del iz naslova fotokopiranja za privatno in drugo lastno uporabo ter preko tega obsega (uvozniki fotokopirnih in sorodnih naprav, fotokopirnicami in sorodnimi ponudniki storitev, izobraževalnimi ustanovami, gospodarskimi subjekti, javnimi zavodi, državno upravo in drugimi) sklepa sporazume in določa tarife, na podlagi katerih le-ti plačujejo nadomestilo za uporabo (fotokopiranje, skeniranje, tiskanje in sorodne tehnike) avtorsko varovanih del, ki jih upravlja združenje.

Združenje SAZOR GIZ k. o. in Gospodarska zbornica Slovenije sta 6. decembra 2021 podpisala Skupni sporazum o fotokopiranju avtorskih del prek obsega iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji, ki stopi v veljavo 25. decembra.

Osnovne informacije o sporazumu si lahko preberete tukaj

Obrazci za ureditev obveznosti:

PRILOGA 1 - Seznam dejavnosti, razvrščenih v skupine glede na delež zaposlenih z višješolsko in visokošolsko izobrazbo

PRILOGA 2 - Izjava

PRILOGA 3 - Dogovor o varovanju poslovne skrivnosti

PRILOGA 4 - Poročilo o podatkih za obračun avtorskega honorarja

PRILOGA 5 - Licenčna pogodba

Pojasnila v zvezi z opredelitvijo zavezanca po Skupnem sporazumu o fotokopiranju avtorskih del prek obsega iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji

SAZOR GIZ k.o. zbiratudi nadomestila iz naslova fotokopiranja za privatno in drugo lastno uporabo na podlagi Uredbe o zneskih nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje.

Vzorec pogodbe z uporabniki

SAZOR GIZ k.o. zbira nadomestila iz naslova fotokopiranja preko obsega iz 50. člena ZASP na podlagi Skupnega sporazuma o reproduciranju avtorskih del prek obsega iz 50. člena ZASP v vrtcih in šolah v RS.

V skladu z Zakonom o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP)  in Pravili o delitvi avtorskih honorarjev in nadomestil SAZOR GIZ k.o. smo v vrtcih in šolah dolžni dvakrat v šolskem letu izvesti vzorčenje fotokopiranja avtorsko varovanih del. Vzorčenje se izvaja 10 zaporednih šolskih dni. Vsem šolam in vrtcem, ki se na našo prošnjo odzovete se za sodelovanje iskreno zahvaljujemo. V primeru, da za vpis podatkov potrebujete dodatne obrazce, so vam na voljo tukaj:

Tabela o fotokopiranih delih


© 2017 - 2024 SAZOR GIZ k.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...